ימי עשרת ימי תשובה הם ימי שמחה או עצב?

שלום כבוד הרב,

האם ישנם מנהגים מיוחדים בתקופה של בין ראש השנה ליום כיפור, לדוגמה שאסור לקנות בגדים או נעליים חדשים או דברים מאין אלה?

בברכה,

תשובה:

שלום רב

חלילה! ימים אלו אינם ימים של אבל ועצבות, אלו ימי שמחה וחג! שמחה בקירבה לבורא עולם, בהמלכת ה' בעולם, בכפרה על החטאים. אמת אלו ימי דין [כל מלכות מחייבת דין, בימים אלו הקדוש ברוך הוא קובע את השפע הנצרך לכל אדם לעבודת ה' שלו בימי השנה, וכל אחד רוצה לזכות בשנה של מנוחת הנפש ועלייה רוחנית וגשמית], אבל דין אינו עצבות, צריך לזכור שהשופט הוא אבא שלנו. לכן אמרו חז"ל שבראש השנה יש ללבוש בגדי חג לאכול סעודות חג בשר ויין וכל טוב "כי חדוות ה' היא מעוזכם".

מה שכן נאמר בימים אלו, להדר יותר במצוות, מקומות שלא היתה פת ישראל בימים אלו אכלו רק פת ישראל, וכו, מצוות ותפילות ועבודת ה'.

שנה טובה ומבורכת.