תפקיד מקריא בראש השנה

שאלה:

כאשר הבעל תוקע חוזר מאיזו שהיא סיבה, מאחת הסיבות המוזכרות בתק"צ למשל, האם לפני שהבעל תוקע חוזר למשל שוב על השברים, האם המקרא גם כן צריך שוב להגיד שברים? ואם כן, האם יש תרחישים שבהם הבעל תוקע חוזר אבל המקרא לא צריך להקריא שוב?

תשובה:

לא מקריאים שוב, רק דופקים שהציבור ידע שחוזרים, ולכן נהגו לסכם עם הציבור, דפיקה אחת – חזרה על התקיעה, שתי דפיקות – חזרה על כל הסדר.

בהצלחה רבה מאוד בתפקיד המיוחד.

שנה טובה ומבורכת.