התרת נדרים כשהמבקש / המתיר לא מבין

שאלה:

התפלל אצלנו בחור אמריקאי למהדרין שמסתבך עם קריאת עברית. בהתרת נדרים הוא דקלם את הנוסח תוך כדי קריאה איטית כשהרושם הראשוני היה שהוא לא מבין את פירוש המילים מה הוא קורא שם אלא סתם איזה טקסט/לחש לער”ה. ניסתי בעדינות להציע לו לקרוא באנגלית אך הוא סרב. ניתן להניח שהוא הבין את העניין אך לא מה כתוב שם. האם הנדרים הותרו? והשאלה גם עליו שקרא נוסח ארוך בלי להבין וגם לאלו שהתיר עבורם.

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהוא מבין מה הוא בא לבקש ומודע לכל הכרוך בכך, והוא מבין גם מה אתם עושים עבורו, זה בסדר גמור.

הנוסח כאן אינו מעכב, אם היה בא ואומר רק: "אבקש מכבודכם לכתיר לי את כל הנדרים שאולי יש לי ואני לא זוכר", ואתם הייתם אומרים "מותר לך מותר לך מותר לך", זה היה תקף במידה שווה, וכל השאר זה כבר רק מנהג, לפרט ולהרחיב וכו' וכו'.

שנה טובה ומבורכת.