תענית מחמת התפילה בראש השנה

שאלה:

שלום. אצלנו בראש השנה יש מניין ב7 שלא בטוח שהוא יסתיים לפני חצות. האם שתיית מים לפני התפילה מצילה מחשש תענית שאסורה בראש השנה?
תודה רבה

תשובה:

לגבי עצם השאלה אם מותר להתענות בראש השנה עד חצות היום או שדינו בזה ככל יום טוב, ידועה המחלוקת, המשנה ברורה בסי' תקפג ס"ק ב הביא שנהגו להקל בזה כיון שזה מחמת התפילות ואין חשש, אולם בס' מעשה רב הובא מהגר"א שיש להחמיר, נראה שהמנהג בזה כמו המשנה ברורה, ומכל מקום לשתות מים לפני התפילה בבוקר ודאי אין חשש.

שנה טובה מבורכת.