לתרומות לחץ כאן

הבדלה במוצאי שבת שחל בו יום טוב

שאלה:

בס"ד
שלום רב,
1.האם במוצאי שבת וכניסת יום טוב שני של ראש השנה , יש להדליק נר אבוקה כמו בכל במוצאי שבת, או שדי להביט בנר של יום טוב למרות שהוא פתילה אחת והאש קטנה ?
והאם יש הבדל בין ספרדים לאשכנזים בעניין זה?
2.מי שרגיל בכל מוצאי שבת שחל בו חול, לומר את התפילות לשבוע טוב , כמו המבדיל בין קודש לחול חטאותנו הוא ימחול וכו', השנה במוצאי שבת ודאי לא יאמר, ואין חובה להשלים במוצאי יום טוב שני בהבדלה? (שאלתי זאת אך נאמר לי שאין בעיה לומר, השאלה אם צריך או אפשר שלא לומר).
3.יש לי כוס מיוחדת להבדלה, וגביע מיוחד לקידוש. השנה כשיום טוב שני חל במוצאי שבת, לקדש+להבדיל עם הגביע, ואין צורך למלא עד שישפך ממנו כמו בכוס ההבדלה הרגיל ?
תודה רבה מראש.
שנה מבורכת!

תשובה:

1. בענין זה נחלקו הדעות: דעת הגרי"ש אלישיב והגרש"ז אויערבך לברך על נרות החג, ושלא לקרב את הנרות, משום שיש חשש שכאשר מפרידים ביניהם זה נראה כיבוי, וכפי שאסרו להוציא כפיס עץ ממדורה. אולם בס' ארחות רבינו הובא שבעל הקהילות יעקב כן עשה זאת. כמו כן הובא שם שהצמיד גפרור, אולם אחרים חששו בזה שזה נקרא נר של בטלה שאסור להדליק בחג, שהרי יש או חשמל והנר נדלק רק לשם מצוה. לכן כל אחד יעשה בזה כמנהגו ויש לסמוך על כל אחד מהמנהגים.

2. אין חובה לומר, לא במוצאי החג וגם לא בכל שבוע. איך שאת רוצה זה טוב.

3. נכון כמו בקידוש.

שנה טובה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. אסביר, מחילה:
    מוצ"ש רוצים לקדש רגיל ישר אחרי התפילה, ולא לחכות לרבינו תם. אלא שאין מי שידליק את הנר של יום בשעה הזו (כי הילדים קטנים, ומסוכן לבקש מהם, ואנחנו מוציאים בלי נדררבינו תם). האם אפשר לברך על נר הנשמה שדלוק מערב שבת את ברכת מאורי האש?
    ובזמן רבינו תם להדליק נר של יו"ט?

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל