אכילת דגים בראש השנה

שאלה:

לאלו הנוהגים לאכול ראש של דג בליל ר"ה. איך זה מסתדר עם המנהג לא לאכול דגים בר"ה?

תשובה:

ברוב קהילות ישראל לא נהגו במנהג זה ואוכלים דגים בראש השנה, ואכן אלו שאינם אוכלים דגים אוכלים ראש כבש שזה המנהג המקורי.

מקורות:

יש נוהגים לאכול דגים בראש השנה. לפרות ולרבות כדגים, וכן הובא מנהג זה בשם רבי דוד אבודרהם, ובשם הרשב"ץ, והחיד"א הביא שאין לאכול דגים בראש השנה, משום ששמו "דג" נופל על לשון דאג, והביא סמך לזה מתיקוני הזוהר הקדוש, וכן מנהג ג'רבא. ומכל מקום כשחל ראש השנה ביום שבת, לא יבטל מנהגו בכל שבת לאכול דגים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מה אמור לעשות אחד כמוני שלא אוהב (בלשון המעטה) שום סוג של דג ולא בשר כבש, סבל עבורי לאוכלם.
    וגם הסתפקתי מה יהיה הדין באכילת קרבן פסח (שה בדוקא) לכשיבנה (ממש בקרוב!) בית המקדש?