הזמן הראוי לסליחות

שלום וברכה כבוד הרב
לקראת יום הדין מתרבים השאלות, מבקש את סבלונתך :)

1. האם אפשר לקרוא סליחות גם במהלך היום? אם כן ממתי עד מתי? והאם זה יכול לבוא במקום בלילה?
2. האם אני יכול להתפלל בסליחות של ספרדים ולצאת ידי חובה?

תודה רבה ויום נעים בעזרת ה' יתברך

תשובה:

שלום רב

הזמן המתאים לסליחות הוא באשמורת הבוקר, או לחילופין בחצות הלילה שהם זמני רצון. במידה שהדבר קשה, יש להשכים מעט לפני התפילה ולאומרם אז, במשך היום זה לא הזמן המיועד. אמנם ברור, שמי שלא אמר ורוצה להשלים, עליו נאמרו דברי חז"ל "ולואי ויתפלל אדם כל היום כולו", כל הזמן כשר לתפילה ולתשובה. אלא שכאשר אומרים סליחות ביחידות אין לומר י"ג מידות של רחמים ולא את הנאמר בארמית – מחי ומסי, מרן דבשמיא.

כך גם לגבי סליחות אצל ספרדים, זה ודאי נפלא, אף שהטוב ביותר הוא להחזיק במנהגי האבות, כל עדה לפי מנהגה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. מחילה.
    ברצוני להוסיף.
    א. שאם אומר לפני חצות לילה, שלא יאמר חג מידות, וכפי שהאריך בזה הכף החיים ועוד.

    ב. שאמירת מחי ומסי ושאר הקטעים שבארמית, דעת האור לציון (חלק ג) שמותר לאומרם גם ביחיד, אלא שיש בהם מעלה יותר בציבור, כיון שהם מילות ארמית, ואין המלאכים מבינים ארמית, לכן עדיף לאומרם בציבור.