המשך – לא הייתי בדעה צלולה במהלך הגירושין

להלן שות:
לפני מספר שנים התגרשתי,ואז לא כל כך רציתי להתגרש אבל בכל זאת עשיתי זאת כי היא רצתה.היום אני מרוצה שהתגרשתי ומאוד שמח בכך,האם הגירושים תקפים,ואם אני לא שלם,אז הם לא תקפים? קיבלתי תשובה:

שלום רב

הואיל והגירושין נעשו בדעה צלולה וללא כפייה הם תקפים גם אם לא רצית בהם. הרבה מהאנשים המתגרשים אינם מעונינים להתגרש…
מה שלא ציינתי זה שבאותה עת הייתי במצב פסיכוטי חריף ואף אושפזתי בביהח כמה חודשים לאחר מכן.

תשובה:

שלום רב,

התיאור הנ"ל אינו משנה את התשובה. כפי שאתה זוכר בנתינת גט יש הליך שלם שלוקח בדרך כלל שעתיים ויותר. בתחילה יש חקירת שמות, לאחר מכן יש מינוי סופר ועדים, שגם הליך זה לוקח קצת זמן. ולאחר מכן הגירושין עצמן. בכל ההליך הבעל הוא חלק דומיננטי מאד. ואם בית הדין חושש שמא הבעל אינו בדעה צלולה, אין אפשרות לא לשים לב לכך במהלך ההליך. צריכים גם לדעת, לא כל פעם שאנשים מרגישים שאינו מעוניינים לעשות משהו, זה נחשב שאינם צלולים כדי לבטל את המעשה שעשו. ישנם אנשים מוכשרים יותר ומוכשרים פחות, צלולים יותר וצלולים פחות. ואין בכך כל חסרון.

שיהיה בהצלחה