תנאים סוציאליים לעובד ללא תלוש משכורת

שלום רב.

אני שואל לגבי עובד שמועסק אצלי מיוזמתו בשחור (לא מוציא עליו תלושים), כי הוא רוצה לקבל קצבאות והטבות מדינה כאלו ואחרות.
האם אני מחוייב "עפ"י ד"ת" לתת לו זכויות כפי שצובר עובד רגיל, כגון צבירת ימי חופשה, הבראה וכו'.

תודה.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אין הבדל בין עובד עם תלוש לעובד בלי תלוש לגבי הזכויות הסוציאליות. ההבדל היחיד הוא לגבי הפרשות פנסיה שעובד ללא תלוש אמור להבין מעצמו שלא יקבל.

מקורות:

עיין עלון המשפט גליון 33 עמוד ד תשובה ו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכבוד הרב שלום
    בעלון המשפט המצורף כמקור לא מצאתי את האבחנה בין פיצויי פיטורין לבין פנסיה ולדעתי היא איננה מוכרחת. מדוע העובד לא יכול לטעון שהוא חשב שהמעביד יפריש עבורו כסף לפנסיה באמצעות "ביטוח מנהלים" וכדו'.
    בברכה,