תיקון מחשב שהתברר שלא הועיל

שאלה:

שלום וברכה לכבוד הרבנים,
הייתה לנו בעיה במחשב הנייד שהמקום שמטעינים את הסוללה נשבר לנו הפלסטיק והמטען לא הטעין פנינו לטכנאי מחשבים שאמר שהבעיה היא בפלסטיק שמחזיק את המטען הוא החליף לנו וגבה מאיתנו 350 ש"ח,
לאחר שהמחשב חזר אלינו שמנו לב שהמטען לפעמים כן מטעין ולפעמים לא חזרנו אליו שוב והוא ניסה שוב להחליף ולבדוק ובסוף יצא שעדיין הייתה בעיה והוא טען שכנראה הלוח אם התקלקל מקצר,
ז"א שיש שתי בעיות במחשב אחת זה המקום ההטענה שאת זה הוא סידר באופן תקין והדבר השני שזה הלוח אם אנחנו לא סמכנו עליו בגלל שאם זה באמת הלוח אם צריך לזרוק את המחשב כי התיקון מאוד יקר לכן שלחנו את המחשב למעבדה רצינית והם גם אמרו אותו דבר שהלוח אם נהרס
השאלה שלנו האם אנחנו צריכים לשלם לטכנאי כי בסוף הוא לא תיקן את המחשב ומה שהוא החליף לא היה רלוונטי הוא מבחינתו הסכים להחזיר לנו את הכסף (והוא לקח את החלק שהוא הוסיף) השאלה האם בדיעבד שכן גילינו שהוא צדק האם כן מגיע לו תשלום או עצם זה שהוא הסכים להחזיר את הכסף (השארנו לו 20 ש"ח) אנחנו לא צריכים לגשת אליו עכשיו ולשלם לו על "הניסיון" לתקן.

תשובה:

שלום וברכה,

אם ביקשתם שיחליף את המקום של ההטענה, והוא עשה את מלאכתו מגיע לו את מלוא שכרו, למרות שהתברר שהתיקון לא הועיל, מאחר ואתם ביקשתם את שיחליף. אבל אם ניגשתם לתקן ולא אמרתם מה לעשות, והוא מעצמו החליף את מקום ההטענה ואח"כ התברר שהתיקון לא הועיל כיון שהלוח אם התקלקל, הוא חייב להחזיר את הכסף, כיון שבפועל לא תיקן.

בכל מקרה הוא הסכים להחזיר את הכסף מעצמו ואין עליכם שום חובה הלכתית.

בהצלחה.