הימנעות מקנס

שאלה:

שלום רב,
אנחנו רוכשים דירה מקבלן והתשלומים הם לפי לוח זמנים.
היינו צריכים להעביר תשלום עד 10.4 אבל כשהלכנו לבנק לחתום על המשכנתא בסוף לא חתמנו , אני חשבתי שבאותו היום נחתום אבל בפועל היה צריך לעבור עוד תהליך ומסמכים וכו' ובאותו יום זה לא קרה , אני כנראה לא הבנתי את העניינים עד הסוף והבנקאי יותר ניסה לומר שלא נספיק במקום לנסות לעזור ויצא שפשוט החלפנו בנק.
בנתיים בקשתי מהקבלן שידחה לנו את התשלום ושיהיה ללא ריבית וכו' כי הלכנו לבנק לחתום על משכנתא וקרתה תקלה בלתי צפויה וכו'..
הקבלן הסכים. שאלתי היא : לכאורה זה לא היה מדויק (כנראה) שהלכנו לחתום, אני חשבתי שזה מה שאנחנו נעשה . האם אפשר להשתמש באישור דחיה הזה או כדי לא להפסיד את הקבלן מהריבית שמגיעה לו צריך לשלם להם את ריבית הפיגורים? (אפשר לעשות איתם היתר עסקא).
תודה
שבת שלום ופסח כשר ושמח

תשובה:

שלום וברכה,

הקבלן הסכים לדחות את התשלום בלי ריבית פיגורים, הוא ויתר בגלל שהוא רוצה שתתקדם הלאה, ולכן אין בכך חשש גזל.

היתר עסקה לא מועיל על העבר רק על העתיד, כדאי שבכל מקרה תעשה היתר עסקה בחוזה מול הקבלן, מאחר ומצוי מאוד שאלות של ריבית ברכישת דירה.

בהצלחה.