קבלת שכר גבוה מאשר מגיע מעבודה

שאלה:

לכבוד הרב,
עבדתי בחברה מסוימת תחת חוזה, ושנגמר החוזה עבדתי עוד כמה שעות כדי לסיים פרויקט, אך בלי שאני והמנהל הישיר שלי סגרנו על התשלום השעתי על השעות שמעבר (פשוט הוא היה עסוק ולא הספיק לדבר על הנושא באותם ימים).
בדעתי אמרתי שאגיד לו סכום שעתי שאני נוהג לקחת כיום, שאמרתי לו את כמות השעות, הוא אמר נעגל את השעות כלפי מעלה וגם הציע סכום גבוה יותר לשעה (מבלי ששאל אותי קודם ואמרתי דעתי).
השאלות שלי:
1. האם מותר לקחת את הסכום שהוא גבוה יותר למרות שבדעתי היה סכום אחר?
2. לגבי העיגול שעות – כנ"ל, והאם יש להתייחס לזה כאל מתנה (ואם נמנע משום שונא מתנות ..)?
3. הוא המנהל הישיר בעל דרגה בכירה, אך הכסף יוצא מהכיס של החברה (יש בעלי שליטה מניות וכו') האם אפשר להגיד שהוא בר סמכות להחליט לתת סכום גבוה יותר (כלומר אם אני מסכים לקחת את הסכום שהציע, אני לא מכשיל אותו)?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

הוא הציע מעצמו מחיר ועיגול שעות ומותר לך לקבל את מה שהוא הציע למרות שאתה תכננת לדרוש סכום נמוך, הוא בחר לתת לך מחיר טוב ולא לשאול כמה אתה דורש.

העיגול שעות לא נחשב מתנה ולא נאמר על זה את הפסוק "שונא מתנות יחיה" כיון שאין זה מתנה גרידא אלא שכר הולם על העבודה שעשית.

יש למנהל סמכות להוסיף ולעגל שעות לעובד.

בהצלחה.