תשלום פיצויי-פיטורים לחזן ובעל קורא

שלום לכבוד הרב,
בבית הכנסת שלנו יש צורך להחליף את החזן שהוא גם בעל קורא, האם יש לשלם לו פיצויים על כל השנים שבהם קיבל את שכרו כדין עובד של בית הכנסת או שדין החזן כדין עצמאי המקבל את שכרו ואין לשלם על כך פיצויי פיטורין.
אשמח על תשובתכם המהירה בשם הנהלת בית הכנסת.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

פשוט שהוא מוגדר כעובד הזכאי לפיצויי-פיטורים ולכל זכויות העובד. הרי הוא היה עובד במקום המעסיק ולא בביתו והיה מחויב לעבוד בזמנים קבועים. הוא היה חייב לעבוד בעצמו ולא להעמיד עובדים אחרים במקומו.

מקורות:

עיין במאמר כאן וכאן.