שילמו על יום מחלה כיום חופשה

שאלה:

שלום רב,
לקחתי חודש שעבר מהעבודה יום אחד "יום מחלה" הבאתי אישור רפואי ולא צריכים לשלם לי על היום הזה.
בפועל בדקתי בתלוש שכר וראיתי שדייוחו לי "יום חופשה" בתשלום על היום הזה!!
להגיד להם משהו על כך?
לפי מה שהבנתי ממישהי שהיא חשבת שכר-שכל "הימי חופשה" שצברתי ושיש לי בתלוש זה כסף שנחסך וכאשר אני אתפטר זה יכנס לחשבון…(כל הימי חופשה) אז למה לעדכן אותם אם כן?
מה הרב חושב שעלי לעשות?
תודה!

תשובה:

שלום וברכה,

מסתבר שהם רצו לעשות לך טובה ולשלם שכר מלא ולכן אכן הם פדו לך ימי חופשה שמגיע, ולכן את לא חייבת להודיע. והטוב ביותר שתשאלי את האחראית על כך – אם יש לך אפשרות.

בהצלחה.