תשלום על טיפול שיניים שלא נגבה

שאלה:

שלום,
אשמח לדעת מה דין תורה במקרה הבא,
לפני זמן מה הלכתי לטיפול שיניים אצל קופת החולים שלי ולאחר הטיפול פניתי למשרד לשלם כפי הנדרש, אך באותו יום המחשבים אצלהם לא עבדו עקב תקלה ולכן המזכירה לא יכלה לחייב אותי במקום(הם מקבלים רק אשראי).
אז היא לקחה ממני פרטי חיוב ואמרה כי תחייב אותי ברגע שהמחשבים יחזרו לפעול ופטרה אותי לשלום. בינתיים ראיתי כי עובר זמן והם לא חייבו אותי כלל!!
השאלה היא, האם אני מחויב ליצור עמם קשר ולהזכיר את המקרה ולשלם או שמרגע שנתתי להם את הפרטי חיוב והם לא גבו זה לא באחריותי??

תודה על המענה.
ישר כח על פועלכם!

תשובה:

שלום וברכה,

מחובתך ליידע אותם על כך שהם לא גבו, כיון שהם לא מחלו אלא כנראה שכחו או שהתשלום לא עבר והם לא מודעים לכך. אם גם אחרי שאתה מודיע להם פעם ופעמיים והם לא יתייחסו אתה לא צריך לרדוף אחריהם, אבל עכשיו אתה חייב ליידע אותם.

בהצלחה.