להוריד ספרים מטלגרם

שאלה:

שלום רב ראיתי בשאלה קודמת שאסור להשתמש בספרים שמורידים מטלגרם וכדומה השאלה שלי זה אם אני מוריד את הספר למחשב שלי ורק אני משתמש בספר במחשב שלי לצורך נוחות במקום שיש את הספר כמו בית כנסת או כולל האם באופן זה מותר ?
וגם רציתי לשאול על הצד שמותר השאלה הקודמת אם הספר הזה משהוא אחר לקח אותו לשימוש אני יכול להשתמש במחשב שלי ?

תשובה:

שלום וברכה,

אני לא בדיוק מכיר את טלגרם, אבל הכלל אם הם פועלים לפי החוק, והם מאפשרים להוריד את הספרים לצורך מטרה פרטית – מותר. ואם האתר הזה לא פועל חוקית, והם מעתיקים ספרים שלא כחוק, אסור להוריד משם ספרים.

בהצלחה.