ההעתקה ממאגר אוצר החוכמה

שאלה:

שלום וברכה לרבנים !
יש לי דרך מוסד הלימודים שאני לומד בו גישה ל"אוצר החוכמה" ויש לכל תלמיד בו הרשאה במנוי זה להדפיס כל יום 20 עמודים מאוצר החוכמה,
האם כדי לחסוך את ההמתנה עד שאוכל להדפיס קובץ ספר שלם, מותר לי להדפיס מראש את כל הספר ממקום אחר שיש בו את הקובץ השלם מאוצר החוכמה כנראה (שאיני יודע בוודאות אם הורד כהלכה וביושר לשם) במקום שאשתמש בהרשאה שלי 20 עמודים כל יום ?
במידה וכן האם אני צריך להיצמד לחישוב מדויק של מספר הימים שאני במוסד כפול 20 דפים לכל יום, לראות שאני לא חורג ממכסת הדפים המאושרים לי בכל זאת להדפסה ?
ועוד האם מותר לי כתוצאה מההרשאה להוריד 20 דפים דרך מוסד הלימודים, להוריד את הקובץ השלם של הספר שאני מעוניין בו למחשב ?

תשובה:

שלום וברכה,

אסור להעתיק ספרים שלמים, דרך אוצר החוכמה מותר 20 דפים ליום, משום שבכך אנשים לא יעתיקו ספרים אלא מעט שצריכים, והם סומכים על כך שאנשים לא יעתיקו כל 20 דפים, ובכך לא יפגע בעל הספר. אבל להעתיק קובץ שלם אסור, למרות שיש אפשרות להעתיק כל יום 20 דפים, מאחר ומסתבר שאתה לא תעשה כן.

בהצלחה.