חלב עם דג

שאלה:

שלום ,
אני לא נוהגת לאכול דג וחלב ביחד .
רציתי לשאול אם אני אוכל 2 מנות ראשונות אחת דג ואחת חלבית אבל לא מחברת ביחד אלא קצת מזה קצת מזה ואוכלת בנפרד האם זה נחשב שאני מערבבת ?

תשובה:

שלום וברכה

נהגו להקפיד גם על קצת, לכן אם אין שאריות בפה והמזלג נקי זה בסדר, אבל אם בפה יש שאריות דג ואת אוכלת חלב זה לא נכון. בדרך כלל אין שאריות בפה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ברור ועסקנו בזה רבות השבתי רק לעצם השאלה לאור ציון העובדה על ידי השואלת כי היא מקפידה בכך כמנהג רוב קהילות הספרדים.