האם יש גזל בתביעה ייצוגית

שאלה:

היי,
1. קיבלנו הביתה צ'יק של 130 שח מחברת סלקום,
היה כתוב במכתב המצורף לצ'יק, שהחברה הפסידה בתביעה ייצוגית ללקוחות, האם ניתן להפקיד את הציק? כי הרי בית המשפט שפסק בעניין התביעה הייצוגית, הוא בית משפט חילוני.

2. אשתי עבדה כגננת במועצה במרכז הארץ,
התשלום היה שעתי,
משום מה בחודש מסויים היתה טעות בחישוב השכר ואשתי קיבלה תשלום עבור יום עבודה נוסף, אשתי התקשרה לאחראית שתוריד לה מהשכר יום עבודה בחודש הבא,
במהלך החודש הבא אשתי החליטה להתפטר, ובתלוש השכר לא הורידו יום עבודה, למרות שאשתי ביקשה שיורידו,
מה אנחנו צריכים לעשות?
והאם זה גזל?

תשובה:

שלום וברכה,

1. מותר לך להשתמש בכסף, הם לא היו באים לבית דין, וממילא מותר לתובעם בבית משפט, ויש לחייבים לפי נוהלי בית משפט. בנוסף, תביעה ייצוגית לא ניתן לעשותה בבית דין, ולכן מותר לתובעה בבית משפט, ומותר לך לקבל.

2. תפני למזכירה שוב על הטעות ותשאלי אותה מה לעשות אם להחזיר או שהם מוחלים.

בהצלחה.