צדקה לכולל

שאלה:

שלום הרב,
אנחנו תורמים לכולל מסוים x סכום כל חודש בעסקת יששכר וזבולון,
אני הולך כל יום לשיעור תורה ושם הרב שאני לומד אצלו בעצמו לומד בכולל, יש לו הרבה ילדים והוא מוסר את הנפש על העברת שיעורי תורה לבעלי בתים, בנוסף יש עוד משפחה של אברך שאנחנו מכירים שהם לא נמצאים במצב כספי משהו…
השאלה היא האם אני יכול להוריד מהסכום ה x שאנחנו תורמים לכולל ההוא לסכום y ואת ההפרש ביניהם לחלק לרב (כמה אנשים אמרו לי שהוא צריך תמיכה) ולמשפחת אברך?

תשובה:

שלום וברכה

אם לא נדרת סכום מסויים לזמן מסויים לאותו כולל, אתה יכול בהחלט להפריש חל לרב, ויש בזה גם ענין של הכרת הטוב.

כמובן תתן לו בדרך של כבוד.

אם התחייבת על סכום מסויים לזמן מסויים, נניח 400 ש"ח ל12 חודש, יש כאן נדרי צדקה שלא משנים מהם לצרכים אחרים.

תפרט יותר מה התחייבת ונראה אם קיים כאן חשש זה.

ברכה והצלחה!