החזרי נסיעות להשתלמויות כאשר העובדת השיגה טרמפ

שלום אני מקבלת מהעבודה החזר דלק על נסיעות להשתלמויות מטעם העבודה. האם מותר לי לדווח על נסיעות אם הצלחתי לארגן לעצמי טרמפ?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם ההשתלמויות הן לתועלת מקום העבודה בלבד ואין לך תועלת אישית מהן, המעסיק חייב לשלם לך עבור דלק גם אם השגת לעצמך טרמפ. אבל, אם יש גם לך תועלת אישית מההשתלמויות, לא ברור אם מצד הדין המעסיק חייב לשם לך עבור הנסיעות, אלא תלוי ברצונו. ולכן את חייבת לבקש ממנו את הסכמתו לשלם עבור הדלק גם אם השגת טרמפ.

מקורות:

לעניין דמי נסיעות לעובד שהצליח להשיג טרמפ, עיין עלון המשפט גליון 29 עמוד ד.

לעניין המבטיח לשלם עבור לימוד עיין ש"ך חו"מ סי' פא סק"ו וקצות שם סק"ד.