האם זוג שהתגרשו וחזרו לחיות שוב נחשבים לנישואים?

יש לי חבר (לא כהן)שהתגרש מאשתו לאחר כיומיים גרושתו חזרה לגור אתו בדירתם וחיים יחד כזוג נשוי לכל דבר. מה הדין? האם הם נחשבים כגרושים .או כידועה בציבור.
בתודה מראש ממתין לכבודו לתשובה.

תשובה:

שלום רב,

להגדיר אותם כזוג נשוי שהם אינם זקוקים לקידושין נוספים, זה לא הייתי אומר. אבל בהחלט דבר כזה מגדיר אותם כספק נשואים שהיא תזדקק לגט במדה שהיא תרצה להנשא לאדם אחר. מעבר לזה אין לי אפשרות להשיב בצורה מדוייקת יותר שכן הדבר תלוי בכמה פרטים שצריכים לבדוק מול בני הזוג בעצמם.

מקורות:

ראה שו"ע אבה"ע סי' קמט סעי' א' וב'.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כבוד הרב
    צטט של כבודו
    אבל בהחלט דבר כזה מגדיר אותם כספק נשואים שהיא תזדקק לגט במדה שהיא תרצה להנשא לאדם אחר.
    סיום צטט

    אין שום ספק וגם לא צילו של ספק שהם גרושים לכל דבר וענין ושהותם ביחד אסור מלכתחילה .
    אם התגרשו כדת וכדין ברבנות והרבנות אישרה הגירושין כדת וכדין.

    כבוד הרב מדבר על גט שתזדקק לו אם תרצה להנשא לאחר , מה כאן השאלה הרי הגט בידה כי השאלה מדברת על זוג שהתגרשו ואחרי יומיים חזרו לגור ביחד.
    הגט בידי הגרושה.
    בוודאי ובוודאי הם זקוקים לקידושין נוספים .

    זו לא דרך התורה של " החזרת גרושה " .
    החזרת גרושה הינה מצווה אבל לא בדרך הזו .

    בטו שאני טועה אבל היכן אני מבקש ללמוד
    תודה

  2. ידידי, מטרת המקורות הוא להפנות את הקורא כדי שיבין ויראה מה המקור לדברים שנאמרו בתשובה, את הזמן שאתה מקדיש לתגובות כדאי שתשקיע בעיון במקורות, וחלק מהתגובות יהיו מיותרות.
    אגב, אין כל מצווה בהחזרת גרושתו.