אינו יכול לשלם לגמ"ח בזמן בגלל עיכוב המשכורות

אני עובד במוסד שחייב לי משכורת של כמה חודשים במקביל אשתי קבלה גמ"ח שגם מנהל המוסד חתום עליו.
המנהל [המוסד] מסכים שנחזיר את הכסף בעוד שנה אך החותם השני ומנהל הגמ"ח רוצה את הכסף עכשיו.
לפועל אם אחזיר לו את הכסף יתכן ולא אעמוד בהתחייבויות שוטפות של משכנתא וכו'.
השאלה היא אם ניתן לעכב את החזר החוב עד לתשלום המשכורות.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אינני רואה קשר בין הגמ"ח למוסד והעובדה שהמוסד לא שילם משכורת אינה פוטרת מלהחזיר את ההלוואה בזמן. יש לציין שמנהל המוסד אינו אחראי אישית לתשלום משכורות של המוסד, אם אין כסף למוסד.

אם לך מספיק כסף בשביל לפרוע את חובותיך ומנהל הגמ"ח אינו מוכן לדחות את מועד הפירעון, עליך למכור חלק מהחפצים שיש לך בבית, או לחלופין, לקחת הלוואה אחרת בשביל לפרוע את ההלוואה הנוכחית ועד שתקבל את המשכורות.

מקורות:

לעניין אילו מיטלטלים לווה חייב למכור בשביל לפרוע חובות, עיין בשו"ע חו"מ סי' צז סעיף כג.