בישולי עכו"ם

האם יש דין של בישולי עכו"ם במוצרים הבאים:
א. פתיתים אפויים
ב. קוסקוס
ג. תפו"א קטנים שעברו טיגון
ד. פסטה
ה. אבקות להכנת מרקים
כל המוצרים הנ"ל של אוסם (והאם יש נפקא מינה מי היצרן?)
יש לציין שאני משגיח במטבח והתשובות שקיבלתי מהממונים עלי לא היו חותכות, אודה לכם על תשובות ברורות.
מועדים לשמחה

תשובה:

א. יש להסתפק אם פתיתים נחשבים עולים על שולחן מלכים וכדאי להחמיר. בקהילות החסידים אוכלים פתיתים בליל שבת, כך שיתכן שזה נחשב מאכל חשוב.

ב. נראה שקוסקוס נחשב עולה על שולחן מלכים ואסור לבשלו על ידי גוי, נדמה שבקהילות המרוקאיות זה חלק חשוב בתפריט.

ג. ראה ערוך השולחן יו"ד קיג סעי' יח, שאף שבעבר תפוחי אדמה היו נחשבים כמאכל של דלת העם, כיום השתנה המצב, והם מוגשים בטרקלינים החשובים ביותר ואין ספק שאסור לבשלם על ידי גוי.

ד. פסטה מוגשת היום במסעדות החלביות היוקרתיות ביותר, ואף שהם מוסיפים שם גבינות וכדומה, מכל מקום נראה שי בכך כדי להחשיב את המאכל. [אגב, יש מסעדות שמבשלים את הפסטה על ידי ישראל ואת הגבינות המותכות והחימום הסופי עושים על ידי גוי וזה מותר].

ה. לא הבנתי מתי אתם מכינים אבקות על ידי בישול במטבח אצלכם? אם כוונתך שאתם קונים אבקות שנעשו על ידי גוי, בלאו הכי יש לקנות רק אבקות בכשרות מהודרת כך שלא הבנתי את השאלה.