חובות הבעל והאישה בנישואין

מהם חובות הבעל לאשתו ומהן חובות האישה לבעלה ומה קורה בעקבות גירושין?

תשובה:

שלום רב,

בכלליות ניתן לומר, שחובות הבעל לאשתו "שאר כסות ועונה" כלומר ביגוד כפי המקובל, מזון, ויחסי אישות. בנוסף, הוא חייב מתקנת חז"ל בעוד כמה דברים, כמו חיוב קבורתה, פדיונה, אם חלילה היא נופלת בשבי, רפואתה, מדור – מגורים. וכן מזונות. כלומר, מדאורייתא הוא חייב לתת לה לחם צר ומים לחץ, אבל חז"ל תיקנו שיתן לה מזונות הרואיים לה, יאכל איתה ביחד וכן הלאה (לא ניתן להרחיב כאן בנושא המצריך ספר מיוחד..) ועוד כמה חיובים כעין אלו.

האישה מחוייבת בז' מלאכות שהם בעצם ניהול ותיפקוד הבית, הכנת אוכל וכד'. וכן מעשה ידיה לבעלה. כל אלו הם תקנות חז"ל. בנוסף הבעל יורש את אשתו. (האישה אינה יורשת את בעלה)

בעקבות הגירושין, כמובן שהכל בטל, ואין שום מחוייבות לאישה או לבעל.