טילטול טלפון נייד בשבת שכוון כשעון מעורר

האם מותר לטלטל בשבת מכשיר טלפון, שכיוונו בתוכו שעון מעורר, ולהניח אותו על-יד המיטה, בשביל שישמע הצלצול (החלש) או הרטט?

תשובה:

שלום רב,

מכשיר פלאפון הוא מוקצה (כלי שמלאכתו לאיסור), לכן אסור לטלטלו אלא לצורך גופו ומקומו. כלומר, לצורך האמור או שזה מפריע לו כשזה מצלצל מותר להזיזו ממקומו.

מקורות:

ראה בשו"ת ויצב אברהם עמוד תנז.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לגבי מוקצה מחמת חסרון כיס זה תלוי באיזה מכשיר מדובר, טלפון פשוט כשר בדרך כלל אינו מוקצה מחמת חסרון כיס, הוא לא רגיש ולא נזהרים עליו, מכשיר פסול יקר ורגיש מסתבר שהוא מוקצה מחמת חסרון כיס.
    גרף של רעי לא מצינו בכל הפרעה אלא רק בדבר שהוא דוחה מחמת מאיסותו.