כסף מוקצה מחמת גופו או מחמת חסרון כיס

שלום ..כבוד הרב יש לי שאלה בנוגע למוקצה
כסף נחשב למוקצה מחמת חיסרון כיס או למוקצה מחמת גופו ופירוט למה הוא לא אחד מהם
תודה מראש

תשובה:

שלום רב

מטבעות כסף נחשבות מוקצה מחמת גופו. הן אינן מוקצה מחמת חסרון כיס כיון שאדם לא מקפיד לקבוע להן מקום מיוחד, ואינו נשמר שלא לעשות בהן צורך אחר שמא יתקלקלו, שאלטו הם שני התנאים להחשב מוקצה מחמת חסרון כיס,  אלא רק שומרם שלא יאבדו. הן אינן כלי שמלאכתו לאיסור כיון שאין להן תורת כלי.

מקורות:

ראה שו"ע ומשנה ברורה סי' שי סעי' ז .