פרטי דינים השייכים כשיש עובדת זרה בבית

בס"ד
אימי זקוקה להשגחה גיל גבורות ולכן הגיעה אליה עובדת זרה מהודו שתשהה עימה 24 שעות
שאלתי לגבי שבתות: אנו לוקחים את אמא אלינו הבנים והבנות בסבב שבתות
האם יש מגבלות הלכתיות לגבי צירופה של המטפלת הצמודה לשהות בשבת אצל הבן /בת המארח (אנו משפחה חרדית) היא יכולה להצטרף לסעודת שבת ?היא יכולה לשהות עם אמא בעזרת נשים ?(אם אמא חשה בטוב היא רוצה לבקר בבה"כ בשבת)
שאלה שניה: אם המטפלת בשבת החופשית שלה רוצה לשהות בבית האמא לבד האם ניתן לאפשר לה להדליק אור גז וכו.. כשאמא נמצאת אצלנו הבנים
ומה עם מראית עין מהשכנים שיודעים שהבית שומר שבת
תבורכו

תשובה:

שלום רב

אין כל בעיה לארח את אותה עובדת, מותר לתת לה אוכל ולהחמיא לה על עבודתה המסורה וכו' ואין בכך משום איסור לא תחנם כיון שהדבר נצרך להמשך תיפקודה ויחסה לאם החולה.

כמו כן יש להניח לה לנהוג בבית כהרגלה ואין בכך כל איסור, לא נראה שיש חשש מראית העין שהרי השכנים לבטח יודעים שיש כאן בבית עובדת זרה.

הדבר שבעיקר צריך להשמר ממנו כשיש עובדת זרה בבית זה בנושא הכשרות: א. מחשש מאכלים שאינם כשרים שעלולים להטריף את הכלים. ב. אם תבשל משהו עבור האם יש בכך בעיה של בישולי גוי האסורים במאכל. אולם, היא יכולה להכין עבורה קפה או לחמם מאכל מבושל במיקרוגל.

בהצלחה רבה