הזמנת הנפטרים לחתונה

הרב האשכנזי שאמור לחתן את הבן שלי (אשכנזי מצד האב) בשבוע הבא
הציע לו להניח הזמנה לחתונה על המצבה בקבר אביו .
האם נכון? זה מבחינה הלכתית? זה מנהג? מאיפה זה בא?
ברצוני לציין שנישאתי בשנית לפני ח"י שנים ושנינו נלווה את הבן לחופה כולל הבן המשותף.
זה בסדר? או שעדיף/רצוי שרק אני ובעלי נלווה אותו.

תשובה:

א. ישנם הנוהגים מנהג זה, והם עולים לקברי ההורים בבית החיים, מודיעים להם על השמחה, ומזמינים אותם להשתתף בה. יסוד מנהג זה הוא על פי המבואר בזוהר הקדוש שההורים שנפטרו באים ומשתתפים בשמחת בניהם בעולם הזה, ונראה שעל אף שאינם צריכים את הזמנתינו לדעת שיש חתונה, נוהגים להזמינם כדי לחזק בנו את התחושה והאמונה בהשארות הנפש, ובהתקיימות דברי הזוהר. אבל לא נראה לי הענין להניח הזמנה על הקבר.

ב. זה בסדר גמור שאתם מלווים את בנך לחופה, עדיף שרק את ובעלך ילוו אותו, ללא הבן המשותף.

שיהיה הרבה מזל טוב ורוב נחת