כיבוד הורים

שלום.עשיתי תענית יחיד מתי שהוא.
ההורים שלי שמו לב שאני מיובש ולחצו עלי לאכול ולשתות .סירבתי ולא יכלתי להגיד להם שאני בתענית.
רבתי איתם בגלל זה ואני מרגיש שעשיתי חטא של לא לכבד הורים. מה עכשיו עוד תענית בגלל זה אני כבר לא יכול אני ניסיתי לכפר על משהו ומזה יצא רק רע.אבא שלי בכה בגלל שהוא חשב שקרה לי משהו ואמר אני לא אוכל יותר עד שלא יודע מה.
1.האם אבא שלי צריך לעשות התרת נדרים ? הוא אמר כך: אני לא אוכל יותר עד שאני לא יודע מה.
2.אני מרגיש שבגללי יצא כלכך רע שאבא שלי בכה וכל זה בסך הכל רציתי לכפר על משהו בתענית.

תשובה:

שלום רב.

אני מניח שלא חשבת שהדבר יצער כל כך את אביך, להבא תזהר יותר לבקש מהם רשות לעשות מעשים כאלו. באופן כללי, אם מצערים מישהו אפשר תמיד לבקש יפה סליחה.

חג שמח.