שכר על כיבוד אב ואם בחוץ לארץ

שלום רב כבוד הרב..

למה השכר על כיבוד אב ואם בחוץ לארץ יותר קטן?

תשובה:

שלום רב.

יש רבים הסבורים שאף בחוץ לארץ השכר על כיבוד אב ואם שווה לשכר על כך בארץ ישראל, ולהסוברים שאכן השכר בחוץ לארץ שונה בכיבוד אב ואם בגלל שכתוב בפסוק 'על האדמה', יש שכתב שטעם הדבר מפני שמצינו בדברי ראשונים ואחרונים שהמכבד אביו ואמו מאריך ימים בגלל שהוא מדובק בשכינה, ובחוץ לארץ שתלויים במזל ואין השראת השכינה בחוץ לארץ אלא בבתי כנסיות.

מקורות:

ר' בדברי הנציב בהסכמתו לספר אהבת חסד של החפץ חיים באריכות בביאור ענין זה, וראה גם מה שכתב בענין זה בספר תרנן לשוני של הרב יעקב חיים סופר שליט"א בסימן א'.