לשבת על כסא של ההורים בבקשת רשות

שלום כבוד הרב

כתוב בהלכה שאסור לבן לשבת או לשכב על המיטה של ההורים, האם מותר לבקש מהם רשות?הלכה לספרדים..

תשובה:

ראשית אציין שלדעת הגרי"ש אלישיב אין האיסור אלא לישב במקומו, אך לשכב במיטתו מותר, ויש מחמירין. ובמקום שנותן לו אביו רשות לשבת במקומו מותר לו לשבת שם.

מקורות:

דעת הגרי"ש אלישיב זצ"ל הובאה בספר כיבוד הורים כהלכתו כיון שאין זה דרך כבוד, אמנם בילקוט מעם לועז פרשת יתרו מבואר שהאיסור הוא גם בשכיבה על מיטתו. ואם נתן לו אביו רשות, מותר לשבת שם כמו שכתב הערוך השולחן סי' ר"מ סעיף ב' ובילקוט יוסף שם סעיף ד'. ויש שכתבו שבבית כנסת אין לשבת אפילו אם אביו נתן לו רשות מפני מראית עין.