זכות להניח דודי שמש על גג הרחבה

בבנייננו בוצעו הרחבות דירות (בסיוע שיקום שכונות) 5 הדיירים שהרחיבו קיבלו רשות ואף שילמו סכום (סימלי) כדי להשתמש בגג ההרחבה לשם הצבת דוודים וקולטים, אחר כמה שנים ביקשו סכום נוסף עבור תיקון רטיבות שנוצרה, ושילמו.
כעת, בעלת הדירה העליונה מבקשת שיסירו משם את כל הדוודים כי הרטיבות מתמשכת ואין לה כח לתיקונים חוזרים ונשנים.
האם טענתה טענה, או שיש לשאר הדיירים חזקת תשמיש?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה

אין לבעלת הדירה העליונה זכות לחזור בה מהרשות להניח קולטים ודוודים, אבל היא יכולה לדרוש מבעלי הדירות לתקן את בעיות הרטיבות.

גם ללא התשלום וגם ללא הסכמת בעלת הדירה העליונה, רשאים רוב השכנים להחליט להניח דודי שמש על גג ההרחבה.

מקורות:

כאשר מרחיבים דירה גג ההרחבה הוא רכוש משותף של כל השכנים. לא ניתן לחייב את בעלי הדירות שלא הרחיבו להשתתף בהוצאות הזיפות, מאחר והם יכולים לטעון שאינם מעוניינים להיות שותפים בהרחבה, אבל הדיירים המעוניינים להשתמש בגג זכותם להשתמש בו כשותפים ובד בבד להתחייב להשתתף בהוצאות הזיפות ותיקוני נזילות.
מאחר ונהוג בהרבה גגות משותפים להניח עליו דודי שמש, רשאים רוב השותפים להחליט להשתמש גם בגג זה לצורך דודי שמש.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. לפי החוק כל עוד יש מספיק מקום לכולם על הגג לא צריך הסכמה של רוב הדיירים לשם התקנת דוד שמש וכל אדם יכול להתקין על דעת עצמו.