יחסים לאחר גירושין

שלום רב,
במידה ובני זוג התגרשו לפני כשלוש שנים,
לאחר שנה מהגירושים חזרו להיות בקשר וקיימו יחסים פעם אחת בלבד ונפרדו שוב.

הגרוש כבר בזוגיות אחרת ועומד להתחתן

האם קיום יחסים לאחר גט מצריך גט נוסף?
מה אפשר לעשות?

עבר כבר שנתיים מאז האירוע שבו הם היו יחד.

אשמח לתשובתכם,
בתודה,

תשובה:

שלום רב.

אכן קשר בין גרוש לגרושתו לאחר הגט בעייתי, ולעיתים מצריך גט נוסף.

ציינת כי לאחר הגירושין הם חזרו להיות בקשר, אם במהלך אותו קשר יש עדים כי הם התייחדו ביניהם, גם אם באותו פעם לא קיימו כל יחסי אישות, הדבר מצריך גט. אולם אם בכל המפגשים ביניהם לא היו כל עדים שראו אותם מתייחדים אין צורך בגט נוסף.

אם יש לכם ספיקות בענין, כדאי לגשת לבית הדין הרבני האזורי כדי שיבדקו את הענין מיידית, ואם יהיה צורך יערכו גט נוסף ללא כל עיכובים.

הרבה הצלחה

מקורות:

שו"ע אבה"ע סי' קמט. וראה עוד בענין בתשובות דומות שנכתבו באתר (לחץ: כאן,כאןוכאן).