שוכר שארונו ניזוק כתוצאה מנזילה

אימי משכירה דירה ישנה. בשל היות צנרת המים ישנה – יש מידי פעם נזילות מצינורות. שוכרת הדירה חוותה כבר נזילות בעבר. בנזילה שהיתה לאחרונה ניזוק ארון שלה. האם אימי חייבת לשלם עבור תיקון הארון?
תודה מראש!

תשובה:

אם תיקנתם את הנזק תוך זמן סביר לאחר שהודיעו לכם על כך, אינכם חייבים לשלם על הנזק. אבל אם לא תיקנתם מיד יש להוריד מדמי השכירות עד כדי הנזק.

מקורות:

משכיר חייב על פי המנהג לתקן בעיות של רטיבות, גם אם הן הופיעו רק לאחר שהשוכר נכנס לדירה, עיין עלון המשפט גליון 27 עמוד ה. אם המשכיר לא תיקן ולא עשה את המוטל עליו, הרי הוא חייב לפצות את השוכר כפי הערך שבין דירה ללא רטיבות לבין דירה עם רטיבות שהארון עלול להינזק. אם דמי השכירות הם 2000 ש"ח ועלות תיקון הארון היא 500 ש"ח, יוצא שדמי השכירות אינם עולים יותר מ-1500 ש"ח אם מצב הדירה גורם לדייר נזק של 500 ש"ח.