מקבל הנחה בארנונה גם עבור חלק שבבעלות אדם אחר

רכשתי דירה בקומה שלישית. לבעל הדירה הקודם יש מחסנים במרתף, שאותם הוא לא מכר לי והוא מכר לי רק את הדירה.
המחסנים עומדים ריקים ואף אחד לא שוכר אותם. בעל הבית משלם לי כל שנה את החלק היחסי של הארנונה שאני משלם עליהם.
אני, כאברך כולל, זכאי להנחה של 80% בארנונה.
בעיריה, רשומים המחסנים כחלק מהדירה, ובעקבות מבחן ההכנסה שלי, אני מקבל הנחה של 80% כאמור, גם על שטח המחסנים.
עכשיו, בעל הבית טוען שהוא צריך לשלם לי רק 20% מהארנונה על המחסנים, מאחר וזה מה שאני משלם בפועל לעיריה.
לטענתי, זה לא אמור לעניין אותו כיצד אני מסתדר עם העיריה, וההנחה בעקבות מבחן ההכנסה שלי – היא כולה שלי, ועליו לשלם לי ארנונה מלאה על המחסנים.
וכי מה פתאום הוא אמור להרוויח מהנחה שאני זכאי לה?
אודה לכם אם תלמדו אותי, הצדק עם מי?

תשובה:

הצדק עם בעל המחסנים.

מקורות:

ההסכם של בעל המחסנים עם בעל הדירה הוא לשלם מה שיוציא בעל הדירה בפועל עבור תשלום הארנונה ולא התחייבות לשלם סכום גלובלי מבלי להתחשב בהוצאה בפועל. קבלת ההנחה בארנונה היא דבר מקובל שכל אברך שאין לו הכנסה גבוהה מקבל ולא מדובר בטרחא מיוחדת ש בעל הדירה יוכל לטעון שטרח עבור עצמו ולא עבור בעל המחסנים. כמו כן, הנחה בארנונה איננה מענק שבעל הדירה יוכל לטעון שהוא קיבל את המענק, אלא הוזלה בכדי להקל על ההוצאות של האברך ולא אמצעי ריווח.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה רבה.
    אשמח אם תציינו לי מקור הלכתי כלשהו לתשובתכם. במיוחד לחלק הזה שאם זה לא היה 'טירחה' יותר מידי עבור בעל הדירה, אזי הוא צריך להתחלק ברווחים עם בעל המחסנים?

  2. מה הדין אם מקבל ההנחה הוא לא אברך אלא מקרה מיוחד שהוא זכאי לו כגון נכה וכדו'
    ומה הדיו אם הוא שילם כל השנה תשלום מלא ורק בסוף השנה הנכה קיבל החזר האם שם זה כן נקרא מענק ששיך לו או שהוא אמור לתת מההחזר גם לדייר השני?

  3. לא משנה אם הוא אברך או נכה, העובדה שלא הוציא הוצאות לא מאפשרת לו לגבות הוצאות מהשני. כמו כן אם קיבל החזר כספי ההחזר הוא גם על החלק של השותף ששילם מלא, ולכן צריך להחזיר לו את חלקו.