נישואין כששם הכלה ואבי החתן שווים

אני יוצאת עם בחור ששם אמו כשמי (שם אמו רחל וגם שם שמי רחל). האם יש מניעה כלשהי לזיווג מבחינה הלכתית.

תשובה:

שלום רב.

על פי צוואת רבי יהודה החסיד יש להמנע מלהינשא לאדם ששם אמו כשמך, אמנם אין כולם מקפידים על ההנהגות הכתובות בצוואה זו, וקשה לומר דבר ברור בענין כי יש מקפידים ויש שאינם מקפידים, אך יש הסוברים שאם מוסיפים שם לאחד מהם ויהיו לכל הפחות ג' אנשים שישתמשו בו באופן קבוע באופן זה אין חשש.

מקורות:

צוואת רבי יהודה החסיד (אות כג) "לא ישא אדם אשה ששמה כשם אמו, או שמו כשם חמיו, ואם נשאה ישנה שם האחד אולי יש תקוה". וראה בשו"ת אגרות משה חלק אבן העזר סימן ד' שהביא בשם החתם סופר שאמר שאם מוסיפים שם אין בו חשש, אך כותב ר' משה שם שאם אין משתמשים בזה באמת אין לזה משמעות, ובשו"ת חתם סופר אה"ע סימן קט"ז כתב בענין זה שמי שלא מקפיד בזה לא מקפידים עליו  וראה גם בשו"ת יביע אומר ח"ב אה"ע סימן ז' אות י"ג שכ' שאין למחות במי שמיקל בזה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. בדידי הווא עובדא כזו , ושאלתי את הגרש"ז אויערבך זצ"ל,
    הוא שאל אותי בן כמה אני – השבתי בן 24- וענה לי כי יש לנהוג כצוואת רבי יהודה החסיד, והוסיף כי רק בשידוכים במקרים קשים (גיל מבוגר וכד') אפשר להקל.