חיוב הבן ברחיצת אביו החולה

האם מותר / חייב הבן לרחוץ את אביו החולה שאינו יכול לרחוץ לבד

תשובה

אדם חייב לכבד את אביו ולעשות לו את כל צרכיו, ולכן ודאי שיש חיוב לבן לרחוץ את אביו, אמנם יש בעיה מסויימת ברחיצת האב, שהרי יש דין שאסור לאדם לראות את ערוות אביו, וכשהוא רוחץ את אביו, ואביו ערום לגמרי הרי הוא רואה את ערוותו, ולכן כשאדם רוחץ אביו עליו להשתדל לרחוץ אותו מבלי להסתכל בערוותו, וגם אם רואה את ערוותו בטעות, וודאי שאין לו להימנע משום כך מלרחוץ אותו, מכיון שהוא טרוד ברחיצת אביו ובוודאי שאינו מתבונן בו.

ומצינו בפוסקים שהתירו לרופא לבדוק אשה, ואינו אסור משום הרהור מכיון שהוא טרוד בעבודתו, ומאותו טעם יש להתיר לרחוץ את אביו מכיון שהוא טרוד בעבודתו. אמנם וודאי שיש להשתדל עד כמה שאפשר שלא להביט ולהסתכל בערוות אביו.

וגדולה מצוות כיבוד אב ואם, ואשרי מי שמקיים אותה בהידור ומכבד את אביו גם לעת זקנה כשהכיבוד כרוך בהרבה קשיים.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. 1. האב מאוזפש בבית חולים לאחר ניתוח לצורך שיקום . מתחנן לשוב לביתו . אך הבית אינו ערוך לקלטו . ( אין מיטה רפואית , כסא גלגלים ועוד ) האם מותר לשקר לאבא ולהגיד לו כדי שלא תיטרף דעתו שהעניין בטיפול אצל הרופא ? ו/או מחכים למכתב ?
    2. האם (אשת הנפגע ) מסרבת לקבל את האב כי אין לה כוחות עזר להתמודד עם מצב חדש של בעל לאחר ניתוח עם פלאטינות בירך . וכך ירידה שלו עלולה לסכנו . למי נשמע לאב או לאם ?
    3. האם מותר לכלה לטפל בחמיה ? כמו הבן באביו הואיל וטרודה במצוה ?
    3.1 . אני הבן של הנפגע . ורוצה לצאת ידי הכל ( אדם ושמיים )
    אנא השיבוני , ואפנה על ימין או על שמאל .
    4. ה' ישלח רפו"ש לכלל חולי עמו ישראל ויעמידם מחליים לחיים טובים ולשלום . נא תשובתכם בהקדם . בנפשינו הדבר !
    מהמצפה לישועה קרובה סינואני .

  2. 1. מותר לדחותו בלי לשקר עליו בצורה מפורשת, כדי שלא יכעס עליכם.
    2. על פי ההלכה כשאביו אומר לו לעשות דבר מה ואמו אומרת לו לעשות אחרת יש לשמוע לאביו כיון שגם היא חייבת בכבודו, אך צריך לדאוג לכך שהאמא תהיה מרוצה מכך ולהציע בפניה פתרונות מעשיים על מנת להקל עליה את התמודדות.
    3. לכתחילה יש למצוא דרכים אחרות, אך אם אין ברירה ניתן להקל בזה בטיפול רפואי כשם שמתירים במקום הצורך להעזר באחות רופאה וכדומה.
    4. שיהיו בשורות טובות בקרוב ממש.