עזרה בשבעה והליכה לבית קברות בשנה ראשונה לנישואין

שלום רב,
התחתנתי לפני כחודשיים.חודש לאחר החתונה נפטר האבא של גיסי והלכנו אני ובעלי לשבעה ואף עזרתי שם בהגשת אוכל שתייה וכו' לשולחנות. לאחר מכן אמרו לי שזה אסור לכלה בשנה ראשונה, אסור לכלה לעזור בשבעה ולהגיש. חודש אחרי, עלינו אני ובעלי לקבר לטקס האזכרה 30 יום והיינו בסעודה אח"כ.
האם זה אסור? רק לאחר מכן נאמר לי שאסור לכלה וחתן בשנה הראשונה להיות בבית קברות.
אנא עדכנו אותי- כי זה קצת מלחיץ אותי, אנחנו רק בחודשיים הראשונים של הנישואים ואמרו לי שבית הקברות זה טומאה ושהיה אסור לנו להיכנס לשם בכלל.

תודה מראש,
אודליה.

תשובה:

ראשית התנצלותי על עיכוב התשובה.

שנית ברכת מזל טוב שתזכו לבנות בית נאמן בישראל, הרבה שמחות.

לעצם שאלתך: אין שום בעיה לכלה לאחר שבעת ימי המשתה לעזור בבית האבלים, וכן אין שום מניעה שתעלה לבית הקברות [למעט בזמן קבלת מחזור כפי שכתבנו כאן].

הצטרף לדיון

תגובה 1