נישואין של אחים מאומצים

שאלה:

אם יש שני אחים מאומצים שיודעים מגיל קטן שאמצו אותם, האם הם יכולים להתחתן?

תשובה:

שלום רב,

מותר. כלומר, אחים מאומצים שאינם אחים כלל אלא שניהם גדלו בבית אחד כמאומצים. גם חורגים באופן שאחד הוא בנו של הבעל והשניה היא בתה של האישה או להיפך אין איסור. וגם לא גזרו על אופן כזה. ראה גם בשו"ת חתם סופר אבה"ע ח"א סי' עו שם דן בהרחבה באדם שהשיא את בנו עם אחותו, וטען שהבן הזה הוא בנה של אשתו ואינו בנו.