יהודי הרוצה להנשא לגויה

שאלה:

מכירים בחורה גויה רוסיה מהעבודה שפגשה בחור יהודי ומסתירה ממנו את עצם היותה גויה .. היא שכנעה אותו לא להתחתן ברבנות הסברנו לה שהיא גוזרת עליו ילדים לא יהודים וזה לא מעניין אותה היא מסרבת להתגייר

תשובה:

שלום וברכה

מצער מאוד! כמובן יש ליידע אותו על כך ולעשות כל שניתן להניא אותו מהרעיון הנואל לשאתה לאשה. אגב גיור מועיל רק אם יש כוונה לקבל עול מצוות באופן מלא! גיור אינו אזיה טקס סתמי של קבלה ליהדות, קבלת המצוות מעכבת בהליך הגיור, כך שגם אם היא תסכים לעשות זאת באופן פורמלי אין לכך משמעות…

בשורות טובות.