כניסה לבית ביום הגירושין

שאלה:

אומרים שביום הגט על הזוג חל איסור להיכנס באותו יום הביתה ואף לישון בו . האם זה נכון?

תשובה:

שלום רב,

אין שום מניעה להיכנס הביתה באותו יום. אלא אם כן הגרוש נמצא בבית אז כמובן שאסור לא באותו יום ולא ביום אחר. ישנם הרחקות בין גרוש לגרושה שיש להקפיד עליהם. תוכלי לעיין במאגר השו"ת, אבן העזר, גיטין, שם ישנם הרבה תשובות שנכתבו בכל מיני סיטואציות בקשר להרחקות אלו.