חשש בישולי עכו"ם במקום העבודה

שאלה:

שלום הרב,
במקום עבודתי(בהכשר הרבנות) יש בארוחות בוקר ירקות רגילים חתוכים. לפעמים זולגים לשם פירורי גבינה – המשגיח אמר לי שחלק מהגבינות הן מהדרים וחלקן רבנות. אני נוהג לעשר בעצמי את הירקות שאני לוקח. האם יש צורך לחשוש לפירורי הגבינה שמסתתרים להם בתוך חתיכות הירקות או לא?
שאלה שניה: בבוקר מוגשות שם ביצים קשות. הטבחים גויים אבל המשגיח מדליק בבוקר את כל התנורים. האם יש חשש לאכול מהביצה הקשה?

תשובה:

שלום וברכה

  1. בחשש גבינה רבנות יש להקל.
  2. לבני אשכנז זה ודאי מותר, לבני ספרד המחמיר תבוא עליו הברכה, אלא שהגר"ע יוסף התיר כידוע גם לספרדים כאשר בעלי המקום יהודיים, שמותר לסמוך על שיטת הרמ"א בצירוף זאת שיש שאמרו שאין איסור בישולי נכרים כאשר זה נעשה בבית הישראל. כידוע יש שחלקו על היתר זה, לכן אם זה לא הכרחי כדאי להמנע אבל יש על מה לסמוך להקל.