נישואין עם בני נדות

אישה שמעולם לא טבלה במקווה
ויש לה בת והיא כמעט שומרת את
הכל חוץ מהלכות של נדה,
האם מותר להתחתן עם הבת שלה ?

תשובה:

שלום רב,

ברור שהבת כשרה לחלוטין. אלא שכתבו על בני הנדה שהם נחשבים לפגומים במידותיהם. אולם ראה בשו"ת אגרות משה אבה"ע ח"ד סי' יג שכתב על נערה שהיתה בעלת מידות טובות שיתכן שאמא שלה רחצה ביים והועילה מעיקר הדין כדי שלא תחשב לנדה. וראה עוד בקהילות יעקב יבמות סי' מט, ושו"ת מנחת יצחק ח"ז סי' קז שגם כתבו כך בסגנון קצת אחר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני מציע שידוך לשני משפחות יפות.
    צד הבתולה האב נשא אשה שחזרה בתשובה. לכאורה היא בת הנידה.

    האם יש איזה ענין לא לקחת בתולה שאמה של הבתולה היא בת הנידה שחזרה בתשובה ובנתה בית יפה למהדרין.
    המשודכים ממשפחות חסידי.