הסכם גירושין למגורים משותפים לאחר הגט

שאלה:

לפני 3 שנים אני ובעלי חתמנו הסכם גירושים
ובוא כתוב בבוא העת שנרצה להתגרש אף אחד מבני הזוג אינו ראשי לסרב אחרת יקנס..
ובנוסף אני אהיה רשאית לגור בבית 3 שנים נוספות מרגע ההחלטה
הבעיה היא שבית הדין לא מוכן לגרש אותנו כול עוד חיים תחת אותה קורת גג
מה עושים במקרה כזה אני רוצה למצות את זכיותי מכורח הנסיבות שאין לי לאן ללכת עם 4 קטינות מבחינה כלכלית כרגע וחתומה על הסכם בעל כורחי שהכול שלו ועדין רוצה להתגרש לא מסוגלת לחיות יחד יותר נשרפת נשמתי בקירבתו רוצה להיות גרושתו ממעמקי נשמתי שלא יהיה לו זכויות עלי יותר לא מגיעעעע לו
אך בית הדין אישר לנו הסכם כזה שנוגד את החוקים

תשובה:

שלום רב,

אני באמת לא מבין כיצד בית הדין אישר את ההסכם אם מופיע בו בפירוש שאת תהיי רשאית לגור בבית לאחר הגירושין ביחד איתו – תחת אותה קורת גג אחת. בשו"ע נפסק בפירוש שזה אסור (אבן העזר סוף סי' קיט). זה גם עלול לסבך אותך בהמשך. משום שאם יהיו עדים על כך שאתם שוהים בדירה ביחד לבד (בלי הבנות שיצאו לעיסוקיהם) את עלולה להזדקק לגט נוסף למרות שתטעני שלא קיימת איתו כל יחסי אישות (ראה בית שמואל אבה"ע סי' קמט בשם השליטי גיבורים ובמה שכתב על דבריו). כך שבאמת אני לא מבין כיצד הסכימו לזה.

לעצם הענין, זה לא משנה הרבה אם הם טעו בתחילה, היום אסור לכם להתגרש ולהמשיך לחיות ביחד.

אני לא יודע בדיוק על מה חתמת ומה מופיע בהסכם. יתכן שבגלל המציאות שנוצרה את יכולה להשתחרר מההסכם אם תרצי – אני כמובן לא קובע בלי לראות את ההסכם, אבל זו אפשרות קיימת, משום שחלק מההסכם שמעגן את זכויותייך אינו ישים.