נישואים ללא רבנות

שאלה:

שלום רב
מסיבות כלליות איני יכולה להתחתן עם חברי אך אני רוצה להיות מקודשת לו על פי דת משה ובעצם להיות נשואה על פי ההלכה. איך אני עושה זאת? אני רוצה שיקדש אותי מול עדים האם זה מספיק ותופס? מה ההלכות מה איסורים בנושא? תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

עפ"י הלכה אישה יכולה להיות מקודשת אם החתן קידש אותה כראוי לפני שני עדים כשרים, אולם אסור לעשות כן בלי עשרה משום ברכות נישואין, אחרת היא נחשבת לכלה בלא ברכה שאסורה לבעלה. אבל דעי לך שאסור עפ"י חוק לעשות כך. משום שהיום שכולם נישאים ברבנות באופן מסודר, העובדה שיש אישה הרשומה כפנויה והיא בעצם אשת איש גורם להרבה בעיות. וכדאי מאד להזהר.