כיבוד הורים תמורת הירושה?

כיבוד הורים –
ההורים נתנו ירושה לבן אחד גם בטענה שגר אתם ועוזר להם בכל , הוא רווק. אבל אין זה נכון כולם עזרו ונתנו.
מה מצוות כיבוד הורים מוטלת כעת על שאר הילדים?

תשובה:

שלום רב

מצות כיבוד הורים אינה מותנית בירושה או במתנות שהם נותנים, הבן חייב בכבוד אביו גם אם אביו מחליט להעניק את כספו לאח אחר, או לאדם זר לגמרי. הכסף שייך להורים וזכותם לתת אותו למי שירצו. כמובן שעצם תקפותה של הצוואה הזו צריך להיות נדון באופן מדוקדק, יש הרבה כללים בעריכת צוואה כך שתהיה תקפה על פי דין, אבל זה לא הנושא כרגע.

אני מניח שהאח הרווק אכן מסוגל יותר לסייע וההורים יודעים מה החשבון שלהם, למי לתת את הכסף, מאוד לא כדאי לעשות מחלוקת במשפחה בגלל כסף.

בהצלחה רבה.