כיבוד אב ואם בחג

אחרי מבוא השלום והברכה

ראובן גר בצרפת, אמה שלו נפטרה לפני כעשרה שנים. אביו התחתן בזיווג שני לפני שנתיים ועלה לארץ.
הקשר בין ראובן ואשת אביו מתוחים ויש לו הרבה טענות כלפיה הגם שזה היה בשבילו ברכה שאביו יתחתן בחזרה אבל אף פעם הצליח הדבר שיהיה להם קשר טוב.
עכשיו ראובן מתכנן לעבור פסח בארצנו הקדושה ואביו מתעקש שיבוא אליו לחג ראשון של פסח וזה לא מעניין אותו בכלל וגם לא לאשתו.
האם עליו לציית לאביו מדין כיבוד אב או לא?
בברכה

תשובה:

שלום רב

אין כל ספק בכלל שמדובר בהזדמנות של פז לקיום מצות כיבוד אב בהידור! הרי לא כל יום אתם ביחד, המגורים רחוקים ועכשיו יש הזדמנות לשמח את האבא בחג. אני עדיין אב צעיר אבל אני תמיד רואה בעיני רוחי בדיוק את הסיטואציה הזו שהילדים הנשואים באים לסעודת חג ונהנים ושמחים יחד, זה הנחת האמיתי של האבא, וזה בהחלט מגיע לו! קיבלת ממנו מספיק מיום שנולדת ועד היום, ובהחלט הגיע הזמן להחזיר משהו קטן… תגיעו ותשקיעו הרבה מחשבה כיצד לשמח את זוג ההורים, חלילה לא להגיע לשום עימות או אוירה מתוחה, רק לשמח ולשמח, ובזכות זה תזכו מידה כנגד מידה לחיים שמחים ומאושרים תמיד יחד.

בהצלחה רבה!