מתי התגייר יתרו

בס"ד
לרב שלום,
האם יתרו יתגייר כאשר משה היה במדיין?
וכשהוא מגיע למדבר כדי לשמוע על הניסים שנעשו לעמ"י הוא כבר מאמין אבל הכרתו בה' מתעצמת יותר ונהיה מאמין יותר גדול?האם זה נכון?
האם כאשר יתרו אומר אין גדול כאלוקים הכוונה שאמונתו מתעצמת ולא הכוונה שלוקח על עצמו להתגייר כי כבר התגייר מזמן

תשובה:

שלום רב.

יתרו התגייר כאשר הגיע לבני ישראל (יש אומרים לפני מתן תורה ויש אומרים לאחר מתן תורה) וכפי שאמרו חכמים (בגמרא בזבחים קטז,א) על הפסוק 'וישמע יתרו' מה שמועה שמע ובא ונתגייר, או מלחמת עמלק או מתן תורה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. כתוב שיתרו היתגייר סמוךלמתן
    תורה שזה אומר סמוך קרוב למתן תורה ולא אחרי מתן תורה
    כי כשהוא בא למעמד,מתן תורה
    והאלוקים אמר למשה תומר
    ליתרו שיחזור לביתו כי הוא לא יכול ליהיות במעמדמתן תורה כי רק מי שעבד בפרך בטיט ולבנים
    יכול ליהיות נוכח במעמדומיכך
    אני מבינה שאם יתרו לא היה מגוייר ליפני אז הוא לא היה בא
    למעמד של מתן תורה