מפני מה היו צריכים בני ישראל לסמן את המשקופים

השאלה שלי היא מדוע היו צריכים בני ישראל לסמן את המשקופים ?, הרי הקב"ה ידע בדיוק מי נמצא בבית .תודה ובשורות טובות.

תשובה:

שלום רב.

נאמר במדרש ששאל רבי ישמעאל שאלה זו, והלא הכל גלוי לפני הקב"ה ובשביל מה הוצרך שישימו שם על המשקוף וכשיראה את הדם יפסח על בתי בני ישראל, ואמר ב' תירוצים, א' בשכר מצוה אחת שאתם עושים אני נגלה וחס עליכם שנאמר 'ופסחתי עליכם' ואין פסיחה אלא חסות שנאמר 'כצפרים עפות כן יגן' וכו'. ב' דבר אחר דם עקדתו של יצחק שנאמר 'ויקרא אברהם את שם המקום ההוא ה' יראה' ולהלן אומר ובהשחית ראה ה' וינחם, מה ראה דם עקדתו של יצחק שנא' אלהים יראה לו השה.

מקורות:

פסיקתא זוטרתא וילקוט שמעוני פרשת בא רמז ר.